thomas
Thomas Kiær : Wonderland. Akryl og fotos på .
Seneste udstilling.P R E S S E M E D D E L E L S E


THOMAS KIÆR

Thomas Kiær udtrykker sig i billeder i mere end én forstand, han malerier indeholder atter andre ’billeder’.

Udgangspunkterne er ofte ikoner eller kendte billeder, som føjes sammen med hans egne fotos eller helt ukendte fotos fra mediernes verden. Billederne bliver til
Bevidsthedsstrømme, hvor der tilstræbes en dialog mellem materialernes egenskaber, og det afbildede. Billedernes forestillingsverden skal så at sige støbes ind i lærredets og farvernes fysiske nærvær.

Kiær sammenfletter de kendte og ukendte og egne optagelser på sine lærreder -  der for resten ikke altid er lærreder, men fin gaze, plastic eller blomstrede tekstiler. De sammenførte ikoner og gengivelser giver hinanden et ny mening, og låner os en ny opfattelse, af værket foran os.

Undertiden føjer han bobler af farve til – sæbebobler ? der tilføjer et ironisk skær til sceneriet : er det, vi ser på, et fatamorgana, der forsvinder når sæbeboblen brister ? kan vi fastholde, det vi ser ? Det giver en vittig dimension til Goethe citatet: ”Verweile doch, du bist so schøn.”

Farver er her, hele paletten rundt, snart lagt tungt og tykt, snart nærmest laseret, som f.eks. i boblerne, som man nærmest kan se igennem. Sammenhængen i arbejderne er ofte træer, grene eller landskaber, som Kiær tilføjer – i fri hånd, tæt på, eller langt borte, så der opstår rum ude imellem ’billederne’.


Wibeke Vadstrup
Bie&Vadstrup galleri
august 2014
33933312

flere digitale fotos ? ring til galleriet, eller send os en mail

wibeke@bie-vadstrup.com |